Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مستند پلاک ۱۳ به کارگردانی ریحانه ظهیری در بخش مسابقه پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد. این فیلم مستند که پیش از این در جشنواره سینماحقیقت حضور داشت در اولین نمایش تلویزیونی خود به اکران شبکه مستند رسیده است.

ریحانه ظهیری کارگردان این فیلم مستند در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح پلاک ۱۳ بیان کرد: این فیلم مستند درباره خانواده‌ای است که دارای نوجوان اوتیسمی به نام «محمدمعین» است و این نوجوان علاوه بر اینکه با بیماری دست و پنجه نرم می‌کند، به کلیشه فرار نیز دچار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط سختی که این خانواده برای نگهداری کودک دارند، واکنش‌های جامعه نسبت به این بچه و عدم آگاهی جامعه از جمله محورهایی است که در این مستند دیده می‌شود. 

وی اضافه کرد: در این فیلم تلاش کردیم تا ضمن آگاهی‌بخشی به جامعه درباره کودکان اوتیسمی این نکته مهم را یادآوری کنیم که اوتیسم یک اختلال بوده و برای هر فرد اوتیسمی یک کلیشه منحصر به فرد وجود دارد.

این مستندساز درباره اختلالات رفتاری مبتلایان به اوتیسم بیان کرد: همه کودکان اوتیسمی دارای اختلالی هستند که از آن به عنوان کلیشه یاد می‌شود. در حقیقت عاداتی دارند که بر روی رفتارشان تاثیرگذار است. برای مثال محمدمعین که سوژه فیلم مستند ما است، یک وسیله مثلا یک ساعت را انتخاب کرده و تلاش می‌کند علیرغم محدودیت‌هایی که خانواده‌اش برای او می‌گذارند، به آن وسیله برسد، حتی اگر آن وسیله بیرون از منزل باشد. دقت کنید که این کلیشه از بیمار به بیمار متفاوت است و ممکن است کودک دیگری کلیشه متفاوتی را تجربه کند.

وی درباره اهمیت ساخت فیلم‌هایی که جامعه را نسبت به این بیماری آگاه می‌کند، یادآور شد: برای اینکه بتوانیم به جامعه آگاهی بدهیم باید سراغ مستندهایی برویم که روایت داستانی داشته باشد. این جنس مستندها مخاطب را بیشتر درگیر کرده و تاثیرگذاری‌اش بیشتر است.

به نظرم باید از فیلمسازان حمایت بیشتری شوند تا آثار بیشتری در این زمینه ساخته شود. خیلی از افراد شیوه برخورد با کودک اوتیسمی به ویژه در فضای عمومی اجتماع را نمی‌دانند و به همین دلیل رفتاری از خود بروز می‌دهند که نتیجه آن بیشتر معذب شدن خانواده‌ای است که دارای کودک اوتیسمی است.

ظهیری در پایان با اشاره به مشکلاتی که خانواده‌های دارای کودک اوتیسم را آزار می‌دهد، گفت: یکی از مشکلاتی که خانواده کودکان اوتیسمی را رنج می‌دهد هزینه بسیار بالای داروهای آنان است و بیمه نیز بخشی از این هزینه را پوشش می‌دهد.

این موضوع دغدغه بزرگی برای خانواده‌های کودکان اوتیسمی به شمار می‌رود. علاوه بر این، مکان‌هایی وجود ندارد که بتواند برای چند ساعت از بچه‌ها نگهداری کند تا مادر آن کودک برای چند ساعتی خودش را بازیابی کند.

عوامل تولید مستند پلاک ۱۳ عبارتند از: پژوهش‌گر، تهیه‌کننده و کارگردان: ریحانه ظهیری، تصویربردار: علی شیلاندری، اصلاح رنگ تصاویر: حمیدرضا فطوره‌چیان و برنا جمشیدی (استودیو ضدنور)، تدوین: مانی حسین‌پور زنوزی، صدابردار: احسان شایگان، طراحی و ترکیب صدا: حسن مهدوی و دستیار صدا: علی بیرنگ.

برچسب‌ها مستندساز شبکه مستند اختصاصی ایرنا مستند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مستندساز شبکه مستند اختصاصی ایرنا مستندساز شبکه مستند اختصاصی ایرنا مستند کودکان اوتیسمی کودکان اوتیسم فیلم مستند پلاک ۱۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • نگاهی متفاوت به دیدار روز گذشته معلمان با رهبر انقلاب + فیلم
  • نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟